Go Back   GenclikNerde.Com - Yeni Nesil Gençlik Sosyal Paylaşım Forumu! > Kadınca-Erkekçe Köşesi > Kadınca
Kayıt ol Video Portalı Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Kadınca Aşk, evlilik, cinsellik konularında bilimsel yazılar, cilt ve saç bakımı hakkında bilgiler, makyaj ve güzellik için püf noktaları...

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-03-2010, 16:21   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Süper Moderatör

HeYyy
¦?¦ GenclikNerde.Com Gençliğin KaLbi Burda AtiyoR ¦?¦
Bilgiler
calm__angel calm__angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye No: 48
Konular: 1014

Teşekkür Etmiş: 26
Teşekkür Almış: 35
Karizma
Rep Gücüm: 14
Karizma Puanı : 1165
Karizma Seviyesi: calm__angel has much to be proud ofcalm__angel has much to be proud ofcalm__angel has much to be proud ofcalm__angel has much to be proud ofcalm__angel has much to be proud ofcalm__angel has much to be proud ofcalm__angel has much to be proud of
İletişim
Standart Kıskanç erkekle nasıl baş edilir?

Aşırı kışkanç bir sevgili veya eş biz kadınların en büyük sıkıntılarından biridir. Ancakkıskanç bir adamla baş etmek de mümkün…

Kıskanç sevgiliniz ya da kıskanç eşiniz hayatınızı zindana çeviriyorsaonunla nasıl baş edebileceğinizi açıklıyoruz…

Kıskanç erkek ve sevgilisi arasında geçen diyaloglar genelde şu şekilde olur:

- Canım neredesin?
- Kızlarla dışarıdayım.
- Erkek sesi geliyor. Kim var yanında?
- Yan masadan geliyor sesler.
- Bu kadar yakından nasıl geliyor? Sana inanmıyorum…

Ya da bir b
a örnek:

- Hayatım
bu etek biraz fazla kısa değil mi?
- Ne var canım
alt tarafı diz üstü etek. Hem herkes giyiyor.
- Beni herkes ilgilendirmiyor
sen ilgilendiriyorsun. Herkes sana bakacak.
- Bana güvenmiyor musun?
- Ben sana değil
insanlara güvenmiyorum. Arlısı var arsızı var...
- Bırak bu kıskançlıkları artık lütfen.
- Seven erkek kıskanır.

İşte tam da erkeğin ağzından dökülen bu son cümle
bütün kıskanç erkeklerin ardına sığındığı yegane klişe. Kadın ne zaman dışarı çıksadefalarca telefon açarak“neredesin?”“ne zaman geleceksin?” diye soraneve geldiğinde de mutlaka kavga çıkaran ‘seven’ erkeklerin sevgi gösterisi kıskançlık halleri. Pekierkeğinizin kıskançlık krizlerine sık maruz kalıyorsanız nasıl baş etmelisiniz?

Güven verin

Kıskançlığın itiraf edilmese de en önemli nedeni güven sorunudur erkek açısından. Size güvense de çevrenizdeki erkeklere güvenmediğini hissederek
sizi bir şekilde elinden alabileceklerine inanır. Ya da düşüncelerini bu kadar ileriye götürmeye bile tahammül edemez ve bir basının size bakmasını bile istemez.

Bu durumda yapmanız gereken
giyim tarzınızdanarkadaş ilişkilerinizde ödün vermek olmamalı. Aksi takdirde size istediğini yaptırabildiğini fark ettiği andaba isteklerini de peş peşe sıralamaktan geri durmayacaktır. Onu sevdiğinizigözünüzün ondan basını görmediğinibaları sizinle ilgilense de bundan etkilenmediğinizi anlatın. Kıskançlık biraz da onun özgüven sorunundan kaynaklandığına göre onu ne kadar yakışıklı bulduğunuzu her fırsatta dile getirerek kendine güvenmesini sağlayın.

Kıskançlık yapmasına fırsat vermeden
sormak isteyeceği soruların yanıtlarını normal konuşmanızın içinde vererekbulunduğunuz ortamyanınızdaki insanlarla ilgili küçük ayrıntılardan söz ederekkorkulacak bir şey olmadığı hissini yaşatmak da güven vermek için iyi bir yol.

B
a erkeklerin bakışları

Yolda yürüyorsunuz ve b
a erkekler size baktığında sevgiliniz deliye dönüyor. Buna itiraz ettiğinizdeyse“Ba kadınlar bana baksa sen n’aparsın?” diyor. Bunun üstesinden gelmenin en güzel yolu şu cümleleri kurmak: “Bana bakmaları beni güzel bulmalarından. Ben de kadınların sana baktığını gördüğümdesenin yakışıklılığınla övünüyorumgurur duyuyorum.”

Kadınlık içgüdüsü

Sizi diğer erkeklerden kıskandığında
hemen savunmaya geçip kavga çıkarmak yerine durup şöyle bir düşünün. Belki de gerçekten kıskanmasına neden olacak samimiyette davrandınız o erkeğe. Biraz sinirlerinin yatışmasını bekleyin ve yavaş yavaşkadınlık içgüdünüz sayesinde karşınızdaki erkeğin size gösterdiği ilginin derecesini ayırt edebileceğinizi anlatın ona. Tanıdığınızkonuştuğunuz hiçbir erkeğe karşıona hissettiğiniz duyguları hissetmediğinizi vurgulayın. Sizin gözünüzde sevgiliniz dışında tüm erkeklerin kız arkadaşlarınızdan farksız olduğunu söyleyin.

Erkek arkadaşlarınızla tanıştırın

Sadece kız arkadaşlarınızla görüşecek değilsiniz ya
sevgiliz var diye! “Şimdi erkek arkadaşlarımla görüştüğümü söylersem benimki arıza çıkarır” diye düşünüp arkadaşlıklarınızı bozmaya değmez. Siz iyisi misevgilinizi erkek arkadaşlarınızla tanıştırın. Birlikte iyi zaman geçirebileceğiniz aktiviteler organize çalışın. Arkadaşlarınızdan size zarar gelmeyeceğine inandığındakıskanması için bir sebep kalmayacak ortada ve siz o olmadığı zamanlarda da rahatlıkla erkek arkadaşlarınızla görüşebileceksiniz.

Alttan almak yetmiyorsa…

Bazen hafif kıskançlık belirtileri hoşunuza gidebilir. Sizi sevdiğini ve bu nedenle sahiplendiğini hissedebilirsiniz. Hem kıskançlığın temelinde kaybetme korkusu da bulunuyor. Sizi kaybetmekten korkması da hoşlanabileceğiniz bir şey. Bu durumda alttan almak sorun çıkmamasını sağlar. Ama kıskançlığın aşırıya kaçtığı
artık ilişkinizi tehdit eder boyuta vardığı durumlardabunu ona açıkça belirtmeli“Böyle devam edersen bu ilişkiyi sürdüremeyiz” cümlesini kurmalısınız. Kıskançlıkonun da engel olmak istediği ama bir türlü halledemediği bir konuysabir psikoloğa görünmesini tavsiye edebilirsiniz.

<------- calm__angel 'in İmzası-------->

Herşeye rağmen tüm olumsuzluklara rağmen ümidi yitirmemek..
Gülebilmek için yanarken.hayata tebessümle bakabilmek..
ÜmiT kumbaramda SabıR biriktiriyorum ben!.
çünkü biliyorumki;sabreden er ya da geç karşılığını alır
hem bu dünyada hem ahirette..
...ve diyorum ki;sabret yüreğim
sabrın sonu cennet...!(
calm__angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks

Etiketler
baş, edilir, erkekle, kıskanç, nasıl

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil