|
|||||||
| Kayıt ol | Video Portalı | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Kadınca Aşk, evlilik, cinsellik konularında bilimsel yazılar, cilt ve saç bakımı hakkında bilgiler, makyaj ve güzellik için püf noktaları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Aşırı kışkanç bir sevgili veya eş biz kadınların en büyük sıkıntılarından biridir. Ancakkıskanç bir adamla baş etmek de mümkün…
Kıskanç sevgiliniz ya da kıskanç eşiniz hayatınızı zindana çeviriyorsaonunla nasıl baş edebileceğinizi açıklıyoruz… Kıskanç erkek ve sevgilisi arasında geçen diyaloglar genelde şu şekilde olur: - Canım neredesin? - Kızlarla dışarıdayım. - Erkek sesi geliyor. Kim var yanında? - Yan masadan geliyor sesler. - Bu kadar yakından nasıl geliyor? Sana inanmıyorum… Ya da bir b a örnek: - Hayatımbu etek biraz fazla kısa değil mi? - Ne var canımalt tarafı diz üstü etek. Hem herkes giyiyor. - Beni herkes ilgilendirmiyorsen ilgilendiriyorsun. Herkes sana bakacak. - Bana güvenmiyor musun? - Ben sana değilinsanlara güvenmiyorum. Arlısı var arsızı var... - Bırak bu kıskançlıkları artık lütfen. - Seven erkek kıskanır. İşte tam da erkeğin ağzından dökülen bu son cümlebütün kıskanç erkeklerin ardına sığındığı yegane klişe. Kadın ne zaman dışarı çıksadefalarca telefon açarak“neredesin?”“ne zaman geleceksin?” diye soraneve geldiğinde de mutlaka kavga çıkaran ‘seven’ erkeklerin sevgi gösterisi kıskançlık halleri. Pekierkeğinizin kıskançlık krizlerine sık maruz kalıyorsanız nasıl baş etmelisiniz? Güven verin Kıskançlığın itiraf edilmese de en önemli nedeni güven sorunudur erkek açısından. Size güvense de çevrenizdeki erkeklere güvenmediğini hissedereksizi bir şekilde elinden alabileceklerine inanır. Ya da düşüncelerini bu kadar ileriye götürmeye bile tahammül edemez ve bir b asının size bakmasını bile istemez. Bu durumda yapmanız gerekengiyim tarzınızdanarkadaş ilişkilerinizde ödün vermek olmamalı. Aksi takdirde size istediğini yaptırabildiğini fark ettiği andab a isteklerini de peş peşe sıralamaktan geri durmayacaktır. Onu sevdiğinizigözünüzün ondan b asını görmediğinib aları sizinle ilgilense de bundan etkilenmediğinizi anlatın. Kıskançlık biraz da onun özgüven sorunundan kaynaklandığına göre onu ne kadar yakışıklı bulduğunuzu her fırsatta dile getirerek kendine güvenmesini sağlayın. Kıskançlık yapmasına fırsat vermedensormak isteyeceği soruların yanıtlarını normal konuşmanızın içinde vererekbulunduğunuz ortamyanınızdaki insanlarla ilgili küçük ayrıntılardan söz ederekkorkulacak bir şey olmadığı hissini yaşatmak da güven vermek için iyi bir yol. B a erkeklerin bakışları Yolda yürüyorsunuz ve b a erkekler size baktığında sevgiliniz deliye dönüyor. Buna itiraz ettiğinizdeyse“B a kadınlar bana baksa sen n’aparsın?” diyor. Bunun üstesinden gelmenin en güzel yolu şu cümleleri kurmak: “Bana bakmaları beni güzel bulmalarından. Ben de kadınların sana baktığını gördüğümdesenin yakışıklılığınla övünüyorumgurur duyuyorum.” Kadınlık içgüdüsü Sizi diğer erkeklerden kıskandığındahemen savunmaya geçip kavga çıkarmak yerine durup şöyle bir düşünün. Belki de gerçekten kıskanmasına neden olacak samimiyette davrandınız o erkeğe. Biraz sinirlerinin yatışmasını bekleyin ve yavaş yavaşkadınlık içgüdünüz sayesinde karşınızdaki erkeğin size gösterdiği ilginin derecesini ayırt edebileceğinizi anlatın ona. Tanıdığınızkonuştuğunuz hiçbir erkeğe karşıona hissettiğiniz duyguları hissetmediğinizi vurgulayın. Sizin gözünüzde sevgiliniz dışında tüm erkeklerin kız arkadaşlarınızdan farksız olduğunu söyleyin. Erkek arkadaşlarınızla tanıştırın Sadece kız arkadaşlarınızla görüşecek değilsiniz yasevgiliz var diye! “Şimdi erkek arkadaşlarımla görüştüğümü söylersem benimki arıza çıkarır” diye düşünüp arkadaşlıklarınızı bozmaya değmez. Siz iyisi misevgilinizi erkek arkadaşlarınızla tanıştırın. Birlikte iyi zaman geçirebileceğiniz aktiviteler organize çalışın. Arkadaşlarınızdan size zarar gelmeyeceğine inandığındakıskanması için bir sebep kalmayacak ortada ve siz o olmadığı zamanlarda da rahatlıkla erkek arkadaşlarınızla görüşebileceksiniz. Alttan almak yetmiyorsa… Bazen hafif kıskançlık belirtileri hoşunuza gidebilir. Sizi sevdiğini ve bu nedenle sahiplendiğini hissedebilirsiniz. Hem kıskançlığın temelinde kaybetme korkusu da bulunuyor. Sizi kaybetmekten korkması da hoşlanabileceğiniz bir şey. Bu durumda alttan almak sorun çıkmamasını sağlar. Ama kıskançlığın aşırıya kaçtığıartık ilişkinizi tehdit eder boyuta vardığı durumlardabunu ona açıkça belirtmeli“Böyle devam edersen bu ilişkiyi sürdüremeyiz” cümlesini kurmalısınız. Kıskançlıkonun da engel olmak istediği ama bir türlü halledemediği bir konuysabir psikoloğa görünmesini tavsiye edebilirsiniz. Herşeye rağmen tüm olumsuzluklara rağmen ümidi yitirmemek..
Gülebilmek için yanarken.hayata tebessümle bakabilmek.. ÜmiT kumbaramda SabıR biriktiriyorum ben!. çünkü biliyorumki;sabreden er ya da geç karşılığını alır hem bu dünyada hem ahirette.. ...ve diyorum ki;sabret yüreğim sabrın sonu cennet...!( |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| baş, edilir, erkekle, kıskanç, nasıl |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|